A mai kincs, még nem kipróbált. Az én kíváncsiságomat felkeltette, lehet ,hogy téged sem hagy hidegen.
Megint a fenyőhajtásokról lesz szó. De előtte a kérdések! 200.-Ft-ok gyűlnek a dobozban? Írod a bevételeidet, és a kiadásaidat? Büszke vagyok rá, hogy kitartassz a célod mellett. Lassan megszokássá válik, és már nem kell kérdeznem.
Visszatérve a fenyőrügyhöz. Olyan recept, amit én meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, és szilvával is készítek. Most jutott eszembe, hogy a nagymamám a szőlőt pici szárral levágta a fürtről és így rakta el befőttnek. Kell hozzá a gyümölcs, cukor, és napsütés. Ugye milyen egyszerű!
Egy sor gyümölcs, egy sor cukor, megint gyümölcs, megint cukor……. Ez így megy, amíg tele nem lesz az üveg. Ne zárd le a tetejét, ne rakj rá semmit, csak egy tányért. És alá is, mert kifuthat. Kirakod a napra, és hagyod érni. Min. 3 nap kell neki, de ha nincs egész nap napsütés, akkor több. Addig, amíg gyöngyözik a gyümölcs, addig ne zárd le az üveget véglegesen. Ha befejezte a forrást, lezárhatod. Nem kell semmi tartósító, mert erjedt, rum ízű gyümölcsöt kapunk. Nagyon finom süteményben, de csak úgy simán, befőttként elfogyasztva is csodálatos íze van.
És így kell elkészíteni a fenyő friss hajtását is. Én biztosan kipróbálom. Aki mesélte, azt mondta, hogy ők lecsöpögtetik a fenyőrügyről a folyadékot. Csak a levet rakják el. Szerintem a friss hajtás is fogyasztható. Én megkóstolom! Ugyanaz a gyógyító hatása, mint a szörpnél. Vissza tudod keresni, nem írom le újra.
Ma még egy kinccsel jövök! Szép napot!
Blogger Boszi

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: