Kincseskosár titka

Pitypangméz különlegesség

image

Remélem jól aludtál, kipihented magad!

Ma is lesz mit beraknod a kincses kosaradba. Elég nagy az a kosár?

Megint rákérdezek, 100.-Ft a borítékban van? Írod mit költessz? Ugye már nem is esik nehezedre! Ennek örülök!

Látom elkezdett dúzzadni a borítékod is. Gondolom te is örülsz.

Ma a pitypangmézet rakhatod a kosaradba.  Elég izgalmas nem?  Vagy mindennap meg tudod kostólni?  Ugye,ugye.            Valamelyik nap a rozmaring bort is megkapod.  Örülsz?  Átnézzük az élettani hatásait is ezeknek a gyógynövényeknek.  Azonnal megérted, hogy miért kincseskosár a kincseskosár.

Nézzük, hogy készül a pitypangméz.

Keress egy pitypangban gazdag rétet. Nem kevés virág kell hozzá. 150-170db 3 pici üveghez.

50 dkg cukor

1db citrom

7 dl  víz

Teljesen kinyílt virágokat kell szedni, lehetőleg délelőtt, amikor már felszáradtak a virágok a reggeli harmattól. Ki kell szedegetni belőlük a bogarakat. Le kell csípni vagy levágni a zöld szárrészeket.  Szűrőbe téve jól megmossuk, majd lecsepegtetjük.

Edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, héj nélküli feldarabolt citromot beletesszük. Felforraljuk. majd egy órán át, alacsony hőfokon főzzük. Szűrőn átszűrjük, majd a virágokat kinyomkodjuk, a léhez adjuk a cukrot, alacsony hőfokon főzzük még 35-40 percig. Időnként meg kell keverni. Elkezd sűrűsödni.  Forrón üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük. Amikor teljesen kihűlt, a helyére kerülhet.

Süteményekbe, limonádéba tökéletes. A kihűlés után olyan lesz az állaga, mint a virágméznek.

Ma ez az első kincsed. Remélem örülsz neki!

Szép Napot!

Blogger Boszi

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!