Remélem jól aludtál, kipihented magad!
Ma is lesz mit beraknod a kincses kosaradba. Elég nagy az a kosár?
Megint rákérdezek, 100.-Ft a borítékban van? Írod mit költessz? Ugye már nem is esik nehezedre! Ennek örülök!
Látom elkezdett dúzzadni a borítékod is. Gondolom te is örülsz.
Ma a pitypangmézet rakhatod a kosaradba. Elég izgalmas nem? Vagy mindennap meg tudod kostólni? Ugye,ugye. Valamelyik nap a rozmaring bort is megkapod. Örülsz? Átnézzük az élettani hatásait is ezeknek a gyógynövényeknek. Azonnal megérted, hogy miért kincseskosár a kincseskosár.
Nézzük, hogy készül a pitypangméz.
Keress egy pitypangban gazdag rétet. Nem kevés virág kell hozzá. 150-170db 3 pici üveghez.
50 dkg cukor
1db citrom
7 dl víz
Teljesen kinyílt virágokat kell szedni, lehetőleg délelőtt, amikor már felszáradtak a virágok a reggeli harmattól. Ki kell szedegetni belőlük a bogarakat. Le kell csípni vagy levágni a zöld szárrészeket. Szűrőbe téve jól megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, héj nélküli feldarabolt citromot beletesszük. Felforraljuk. majd egy órán át, alacsony hőfokon főzzük. Szűrőn átszűrjük, majd a virágokat kinyomkodjuk, a léhez adjuk a cukrot, alacsony hőfokon főzzük még 35-40 percig. Időnként meg kell keverni. Elkezd sűrűsödni. Forrón üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük. Amikor teljesen kihűlt, a helyére kerülhet.
Süteményekbe, limonádéba tökéletes. A kihűlés után olyan lesz az állaga, mint a virágméznek.
Ma ez az első kincsed. Remélem örülsz neki!
Szép Napot!
Blogger Boszi

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: