Bodzaszörp, akácszörp, jaj de finom!

Sziasztok!

Megint hoztam nektek valami nagyon finomat. Biztos ízleni fog.

Ittatok már házi bodzaszörpöt? Ha nem, akkor itt van. A képen az általam készített virít. Még érik. Az előző évben nagyon gyorsan elfogyott.

Most virágzik a bodza.  A hétvégén nyári idő lesz.  Befoghatod az egész családot.  Nem csak bodzát, hanem fehér akác virágját is érdemes szednetek.  Egyben kirándulást is szervezhettek.  Sőt  pitypang virágot is érdemes lenne, mert holnap a pitypang mézet is megkapod tőlem.   Azután az egész család forgolódhat a konyhában.   Jó kis programot szervezek nektek.  Remélem élvezni fogjátok nem csak az elfogyasztását, hanem az elkészítését is.

Nem tudom, hogy van -e még hársfavirág, mert van egy fantasztikus receptem.  Utána nézek, és megosztom veletek.

Ma az azonnal fogyaszthatót kapjátok meg. Ez nem eltartható hosszan.

35-45 bodzavirág, vagy 10 marék fehérakác virág

3 liter víz

1 kg cukor, vagy nyírfacukor

2 biocitrom,2 bionarancs, ha nincs, mindkettőnek le kell vágnod a héját.

30gramm citromsav

Ne út mellől szedd a virágot. Én a bodzavirágot leszoktam csipkedni a  vastagabb virágszárról.  De előtte belemártom egy nagy tál vízbe.    Nem áztatom, mert az ízanyagok a vízben maradnak. A por  így is lejön.

Közben felforralom a vizet a cukorral.  Lehűtöm. Egy sor virág, egy sor citrom, majd megint virág, és egy sor narancs kerül az üvegbe.  Ezt ismétlem amíg tele nem lesz egy 5 literes üveg.   A kihűlt vízhez keverem a citromsavat, és ráöntöm a virágokra.  Lefedem az üveget egy tányérral, sötét helyre teszem 4-5 napra. Érdemes alá is tányért tenni, nehogy túl csordúljon, és ragadjon minden.

Leszűröm, és berakom a hűtőbe. Frissít, kellemes üdítő felhígítva. És tudom mit iszik a család.

Következő bejegyzésben az eltartható változatot kapod meg.

Blogger Boszi

Címkék: , ,
Tovább a blogra »